Workshop familieopstellingen

Familieopstellingen of systemisch werken

Is het voor jou net zoals voor veel mensen een belangrijk thema in je leven: ‘ertoe doen’?

Ben je bezig persoonlijke groei, vraag je je wat wil ik? Een familieopstelling kan je hier ontzettend goed bij helpen. Het geeft je namelijk antwoord op de vraag waarom je doet zoals je doet en hoe je in het leven staat.

Met een familieopstelling kun je steeds terugkerende problemen uitwerken. De familie waarin je bent opgegroeid is heel belangrijk voor hoe je leven verloopt. Soms zitten er obstakels (dit noemen we verstrikkingen) in en die hebben invloed op je huidige leven en in je relaties. Met het inzicht dat je door een familieopstelling krijgt, begrijp je opeens heel goed waarom je tegen bepaalde terugkerende problemen oploopt of waarom sommige relaties problematisch verlopen.  Door het in een familieopstelling visueel te maken wordt het lichter, beter te dragen.

Hoe werkt een familieopstelling met representanten?

Eigenlijk doet elke uitleg hier tekort aan de werking van een familieopstelling. Ik zal het toch proberen:
De vraaginbrenger stelt de representanten op in de ruimte. De representanten geven aan wat zij voelen. De begeleider geeft aan wanneer de representanten mogen verplaatsen. Na een verplaatsing kunnen de representanten weer een heel ander gevoel krijgen. Het systeem wordt zo heel snel inzichtelijk en dit geeft heling. Aan alle betrokkenen bij de de familieopstelling.

Voorbeelden voor thema’s zijn:

  • Relatieproblemen, bindingsangst, geen balans kunnen vinden, onzekerheid;
  • Depressieve klachten, slaapproblemen, vermoeidheid;
  • Angstgevoelens, onzekerheid, te weinig zelfvertrouwen;
  • Je draai niet kunnen vinden, wat is de zin van het leven;
  • Werkgerelateerde vragen, conflicten, loopbaanvragen, omgang met collega’familieopstelling poppens.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het niet nodig dat er familie meekomt. Omdat er in de familieopstelling wordt gewerkt met representanten of poppen. Hoewel het onbekende eng lijkt, is het niet nodig om je zenuwachtig te maken. Een opstelling gebeurt altijd zacht en liefdevol.

Organisatieopstelling:

Ook in een bedrijf gelden de basisregels van het groepssysteem. Zoals balans tussen geven en nemen en iedereen heeft recht op zijn plek. Als er verstrikkingen het zakelijke systeem zitten, loopt het niet goed, mensen kunnen ziek worden, het werk komt niet af, veel weerstand bij veranderingen.

Als vervolg op deze workshop geven we een vierdaagse opleiding familieopstellingen. Tijdens deze training leer je diverse methoden familieopstellingen te gebruiken.

Duur:
1 dagdeel

Investering € 25,– bij aanmelding krijg je een bevestiging met het verzoek dit bedrag over te maken voorafgaand aan de workshop. Incl. koffie en thee. Graag bij inschrijving aangeven of je een vraag wilt inbrengen.

De trainer

De  workshop zal gegeven worden door Tini Worp. Tini is een veelzijdige duizendpoot die behalve zeer kundig therapeute ook nog eens veel kennis heeft op het gebied van voeding en gezondheid in brede zin . Ze is expert op gebied van stress en burn-out en is schrijfster van het boek ‘Stress en burn-out’. Door haar eigen ervaringen en de ervaring van haar cliënten weet ze heel goed wat het is om burn-out te zijn, wat stress met je doet en vooral hoe je deze op moet lossen. Volg je een lezing of training bij Tini dan weet je zeker dat je interessante en nieuwe informatie krijgt die je direct kunt toepassen in het dagelijks leven. De opleidingen die Tini heeft genoten zorgen ervoor dat er meerdere wegen te bewandelen zijn om een goede gezondheid te verkrijgen. Van voeding tot psyche…

Zie onze planning voor de eerstvolgende workshop of neem contact  met ons op.
_________________________________________________________

Ervaring van een deelnemer:

“Wat de familieopstelling bij mij naar boven bracht was een enorm gevoel van ballast, die ik naar mijn moeder toe voelde, ik wist al dat ik iets van haar mee zeulde, en dat kwam toen ook naar boven. Zij droeg iets van mijn oma, haar moeder mee en ze projecteerde dat weer op mij, omdat ik daar gevoelig voor was. Ik liet die avond dmv  de representanten dit stuk los.

Iets wat met mijn dochter gebeurde daarna heeft me enorm veel verdriet gedaan, ik was er steeds voor haar, altijd, zonder dat het opdringerig was, en zij zag mijn verdriet en omarmde dat ook.

Nu langzamerhand alles weer oké is, heb je het daar niet meer over, maar deze week was ik bij haar, en het voelde als magic, zo fijn en warm, hoewel dat vrijwel altijd is, maar nu in het bijzonder.

Gisteravond voor het slapen kwam ineens die avond, de familieopstelling in mijn gedachten, en vanmorgen onder de douche viel het puzzelstukje op zijn plaats.. Ik ben degene geweest die haar kon helpen.. ik alleen, en dat is het..IK DOE ER TOE.

Moeder/dochter/moeder/dochter de cyclus is doorbroken, ik voel het , zo,n opluchting en zoveel tranen hier….Ik denk dat je het wel begrijpt… het is heel intens het is ongelooflijk dat zoiets gewoons zo,n enorme impact heeft op mij”
C.K.

————————————————————————–

De trainer

De workshop zal gegeven worden door Tini Worp. Tini is een veelzijdige duizendpoot die behalve zeer kundig therapeute ook nog eens veel kennis heeft op het gebied van voeding en gezondheid in brede zin. Ze is expert op gebied van stress en burn-out en is schrijfster van het boek ‘Stress en burn-out’. Door haar eigen ervaringen en de ervaring van haar cliënten weet ze heel goed wat het is om burn-out te zijn, wat stress met je doet en vooral hoe je deze op moet lossen. Volg je een lezing of training bij Tini dan weet je zeker dat je interessante en nieuwe informatie krijgt die je direct kunt toepassen in het dagelijks leven. De opleidingen die Tini heeft genoten zorgen ervoor dat er meerdere wegen te bewandelen zijn om een goede gezondheid te verkrijgen. Van voeding tot psyche…


In dit filmpje zie je in 3 min. hoe een ogenschijnlijke chaos verandert in rust en structuur, dit is een prachtige metafoor wat er ongeveer in een familieopstelling gebeurt.

Inschrijfformulier
 
Translate »